Jury

Kristien Bonneure

Kristien Bonneure (1966) studeerde af in de politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze is journalist bij de VRT, waar ze werkte bij achtereenvolgens Radio 1, Studio Brussel, de radionieuwsdienst, Cobra.be en het VRT-nieuws.

Hugo Brems

Hugo Brems (1944) is doctor in de Germaanse filologie en was tot 2009 gewoon hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de K.U.Leuven. Brems zetelde in verschillende tijdschriftredacties, schreef talloze recensies, stelde bloemlezingen samen en was en is jurylid van talrijke prijzen. Hij is tevens auteur van Altijd weer vogels die nesten beginnen. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1945-2005 (2006).

Laura de Coninck

Laura de Coninck (1973) is beeldend kunstenaar, journaliste bij Marie Claire en dochter van Herman de Coninck.

Gudrun De Geyter

Gudrun De Geyter (1962) is redacteur bij cultuurzender Klara, waar ze meewerkt aan programma’s over literatuur, opera en cultuur. Ze studeerde psychologische en pedagogische wetenschappen in Gent.

Fleur Speet

Fleur Speet (1971, voorzitter) werkte als literair recensent en interviewer bij o.a. BNR NieuwsradioNRC Handelsblad, HP/ De Tijd, het Financieele DagbladDe Morgen, en AthenaeumZe zetelde in verscheidene jury’s (waaronder de Libris en de AKO) en literaire commissies.