Jury

Kristien Bonneure

Kristien Bonneure (1966) studeerde af in de politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze is journalist bij de VRT, waar ze werkte bij achtereenvolgens Radio 1, Studio Brussel, de radionieuwsdienst, Cobra.be en het VRT-nieuws.

Elke Brems

Elke Brems is doctor in de taal- en letterkunde en professor in de opleiding Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, Campus Brussel. Zij is gespecialiseerd in het onderzoek naar de Nederlandse literatuur, naar het internationaal circuleren van literatuur en naar interculturele transfer. Elke Brems is voorzitster van de jury.

Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (1955) is schrijfster van reisverhalen, romans, essays, kortom: zowat alles behalve poëzie. Daarnaast doceert ze Engels en creatief schrijven. Kristien Hemmerechts was de levenspartner van Herman de Coninck.

Marije Koens

Tot 2017 was Marije Koens directeur bij Stichting Perdu. Naast freelance projectleider en programmamaker, werkt ze als zakelijk leider bij het internationaal literatuurfestival Read My World.

Anne Ter Beek

Anne Ter Beek is voorzitter van INDEX Poetry Books in Leiden, die onderdak biedt aan de complete poëziefondsen van relevante Nederlandse uitgevers. Ze studeerde klassieke talen en psychologie in Leiden.